TOP NEWS

Η τρομοκρατία θα είναι πάντα μαζί μας

terror victimsΟι περισσότερες οργανωμένες ανθρώπινες κοινωνίες μαστίζονται από την τρομοκρατία. Εντός οποιουδήποτε δομημένου συστήματος θα υπάρχει ένα πολιτικό φάσμα, και στα τέλη αυτού του φάσματος θα υπάρχουν ακραίες περιοχές όπου κατοικούν άνθρωποι που αισθάνονται ότι η υπόλοιπη κοινωνία δεν ακούει ένα πολιτικό μήνυμα που πρέπει τους ξυπνήσει.

Read more...

Ο Τραμπ σκοτώνει το δολάριο;

Buntut Ketidakpastian TrumpΓια σχεδόν έναν αιώνα, το αμερικανικό δολάριο θεωρείται ως το απόλυτο ασφαλές καταφύγιο του χρηματοπιστωτικού κόσμου. Κανένα άλλο νόμισμα δεν έχει υποσχεθεί τον ίδιο βαθμό ασφάλειας και ρευστότητας για συσσωρευμένο πλούτο.

Read more...

Δεν υπάρχει εναλλακτική από την υπομονή με τη Βόρεια Κορέα

north koreaΗ δοκιμή της Βόρειας Κορέας σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο αλλάζει το στρατηγικό τοπίο στην Ασία - ωστόσο οι επιλογές για την αντιμετώπιση της Πιονγκγιάνγκ είναι το ίδιο περιορισμένες όπως πάντα. Η πρωταρχική ανάγκη είναι να αξιοποιηθούν αυτές οι περιορισμένες δυνατότητες πιο διεξοδικά και δημιουργικά.

Read more...

Έναν χρόνο μετά το πραξικόπημα, ο Ερντογάν είναι πιο αυταρχικός από ποτέ

erdogan checheredΤον Ιούλιο ήταν η πρώτη επέτειος του αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα πραξικόπημα που έχει χρησιμοποιήσει από τότε για να περιθωριοποιήσει περαιτέρω τους αντιπάλους του.

Read more...

Iσπανία: Η Airbnb εκτόξευσε τον αριθμό των τουριστών

Tourism Sevilla SpainΕνώ στην ίδια τη Βαρκελώνη η θεαματική αύξηση του τουριστικού ρεύματος έχει γεννήσει πολλές αντιδράσεις από τους ντόπιους κατοίκους, που κορυφώνονται ακόμη και σε ακραίες πράξεις εναντίον των παραθεριστών—με απόγειο την επίθεση της οργάνωσης Αρράν κατά τουριστικού λεωφορείου έξω από το γήπεδο του Καμπ Νόου—στα περίχωρα της καταλανικής μητρόπολης η μαζική «εισβολή» των τουριστών, χάρις στα Airbnb και τα (νομίμως, ή παράνομα) ενοικιαζόμενα δωμάτια, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Read more...

Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι δώρο για τον Πούτιν

mosaic elections russia segment 1920x1080Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τείνει να απαντά στις δυτικές κυρώσεις με τρόπους που οι συντάκτες τους πιθανότατα δεν προέβλεψαν: κυνηγώντας εκείνους τους ρώσους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο τη χώρα τους και που θέλουν να οικοδομήσουν δεσμούς με τη Δύση.

Read more...

Η Βενεζουέλα εγκαταλείπει κάθε αξίωση δημοκρατίας

venezuela 16dec16Η ψευδή ψήφος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο για την επανεγγραφή του συντάγματος της Βενεζουέλας είναι προσβολή της δημοκρατικής κυβέρνησης της χώρας. Για να τον πείσουν να αλλάξει πορεία, οι γείτονες της Βενεζουέλας θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα πρωτοφανές κοινό μέτωπο.

Read more...

Ισχυρές επενδυτικές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας

greece franceΠαρά τη μείωση της δραστηριότητας των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η Γαλλία παραμένει ανάμεσα στις χώρες που συνεχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά, με αρκετές γαλλικές επιχειρήσεις συνέχισαν να προωθούν επιχειρηματικά σχέδια σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Read more...

MORE TO READ