BANKS

Ο Ν. Κουτσογιάννης αναλαμβάνει οικονομικός διευθυντής στην Attica Bank

H Attica Bank ανακοινώνει ότι από σήμερα, 15.12.2017, καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή (Chief Financial Officer) της Τράπεζας αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης.

Ο κ. Κουτσογιάννης είναι ορκωτός ελεγκτής λογιστής, κάτοχος του IFRS Diploma ACCA.

Διαθέτει πολυετή ελεγκτική εμπειρία σε έργα των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζικών ομίλων και είναι κάτοχ...

Read more...

Συγκέντρωση ομάδας ανεξαρτήτων συνταξιούχων ΕΤΕ τη Δευτέρα για το ΛΕΠΕΤΕ

Ομάδα ανεξάρτητων συνταξιούχων της ΕΤΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στη 1μμ, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, συνάντηση για το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ.

Η συνάντηση διοργανώνεται με την υποστήριξη του γκρουπ στο Facebook «Ελεύθερο φόρουμ της Εθνικής Τράπεζας» και προσκαλεί συνταξιούχους και εργαζομένους χωρίς παραταξιακή εξάρτηση να συζητήσουν κ...

Read more...

Τα μηνύματα που στέλνει η Κύπρος για τα κόκκινα δάνεια

«Να σημειώσω πως αποτελεί παραδοχή από διεθνείς οργανισμούς ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι αρκετά χρονοβόρα. Ευελπιστώ ότι οι επίπονες προσπάθειες που καταβάλλονται θα αποφέρουν τα επιθυμητά θετικά αποτελέσματα, ώστε η περίοδος που θα χρειαστεί για οριστική λύση του προβλήματος να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομ...

Read more...

Fitch: Βλέπει και το 2018 πιέσεις στα περιθώρια των τραπεζών της Δ. Ευρώπης

Oι πιέσεις στα κέρδη των τραπεζικών της Δυτικής Ευρώπης θα συνεχιστούν και το 2018, αλλά θα περιοριστούν από την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, εκτιμά η Fitch.

O οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως οι προοπτικές των τραπεζικών τομέων της περιοχής είναι σταθερές, αλλά τα χαμηλά επιτόκια και ο έντονος ανταγωνισμός θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις σ...

Read more...

Μειώθηκε κατά 1 δισ. το όριο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Νέα μείωση στο όριο χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, στις 14 Δεκεμβρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες,...

Read more...

Τράπεζες: Stress test χωρίς τα αποτελέσματα του TAR

Δεν θα συνυπολογισθούν στην επικείμενη άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test), σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τα ποσοτικά ευρήματα της εν εξελίξει ανασκόπησης προβληματικών στοιχείων ενεργητικού (Troubled Asset Review - TAR).

Με βάση την ως τώρα επίσημη ενημέρωση, που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται υπό την...

Read more...

Επιθετικότερες πωλήσεις και αναδιαρθρώσεις κόκκινων δανείων

Το στίγμα ότι θα υπάρξουν από εδώ και στο εξής πολύ περισσότερες πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και επιθετικές αναδιαρθρώσεις στα δάνεια προβληματικών, πλην όμως βιώσιμων, επιχειρήσεων, έδωσαν στους επενδυτές οι επικεφαλής των εσωτερικών bad banks Πειραιώς και Alpha Βank.

Μιλώντας στο 19ο ετήσιο forum της Capital Link o Γ. Γεωργακόπουλος,...

Read more...

Ποια δάνεια βγάζει προς πώληση η Πειραιώς

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, που έχουν ως εξασφαλίσεις ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία καθώς στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μετά από αρκετές παρατάσεις, άνοιξε το virtual data room.

Με βάση το ενημερωτικό σημείωμα, που απεστάλη στους επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο (...

Read more...

MORE TO READ