BANKS

Κώδωνας κινδύνου από UBS για φυγή τραπεζών από την Βρετανία

image Ο επικεφαλής της UBS, ενός από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους της Ευρώπης, επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση που δεν έχει ενθαρρύνει τις τράπεζες να παραμείνουν στο Λονδίνο μετά το Brexit, προβλέποντας ότι σύντομα πολλές θα ενεργοποιήσουν τα σχέδιά τους να μεταφέρουν αλλού τις δραστηριότητές τους σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Το Η...

Read more...

Στις 15 Μαϊου ψηφίζεται η ασυλία των στελεχών

Η ρύθμιση που θα προβλέπει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται στις αναδιαρθρώσεις δανείων και οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τους θεσμούς στο Χίλτον.

Εξερχόμενο της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δικαιοσύνης σημείωσε ότι η ασυλία θα δίνεται κατά περ...

Read more...

ΟΤΟΕ: Να φτιάξουμε εμείς τις Πρωτομαγιές που μας αξίζουν

image Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο διεκδίκησης και αγώνων των εργαζομένων όλου του κόσμου για κοινωνική καταξίωση, δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα, ειρήνη και δημοκρατία.

            Ένα σύμβολο διεκδίκησης και αγώνων που όσο και αν ξεθώριασε ως ιστορική μνήμη στα λόγια και στις πράξεις, παραμένει φάρος ελπίδας και οδηγός για καλύτερες μέρες που πρέπει...

Read more...

Αντίστροφη μέτρηση για τα POS

image

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των αυτόματων μηχανημάτων εξόφλησης συναλλαγών με κάρτες (POS) απο δεκάδες επαγγέλματα που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου.

Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται προθεσμία τριών μηνών, η οποία ξεκινά από σή...

Read more...

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Μάρτιο

image

Αύξηση κατά 278 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Μάρτιο του 2017 οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 750 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα το συνολικό τους ύψος να ανέλθει στα 119,3 δισ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 3,1% από 2,9% τον προηγούμενο μήνα.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση κατά 590 εκατ...

Read more...

RBS: Επιστροφή σε κέρδη το α’ τρίμηνο

Η Royal Bank of Scotland εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο υψηλότερα από το αναμενόμενο καθαρά κέρδη και εκτίμησε πως παραμένει σε πορεία προς κερδοφορία για ολόκληρο το 2018. Η RBS έχει καταγράψει απώλειες για εννέα συναπτά έτη μετά τη διάσωσή της από τη βρετανική κυβέρνηση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, με ελάχιστα μόνο κερδοφόρα τρίμηνα μέσα σε αυτά τα...

Read more...

Ραγδαία η αύξηση του αριθμού των POS

image

Αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς ο αριθμός των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στην χώρα μας την τελευταία διετία, μετά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, αλλά και των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αποδοχή του πλαστικού χρήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Cardlink, στη διάρκεια των τελευταίων 4 μηνών προστέθηκαν στην αγορ...

Read more...

Τράπεζα Αττικής: Προσπάθεια αποφυγής της «υποχρεωτικής» ΑΜΚ

Προσπάθεια να αποφύγει την «υποχρεωτική» αύξηση κεφαλαίου, ως αποτέλεσμα των ζημιών χρήσης 2016 και της αδυναμίας συμψηφισμού αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης (Deferred Tac Credit-DTC), θα καταβάλει η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση διοίκησης που συνοδεύει τα αποτελέσματα 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας προτί...

Read more...

MORE TO READ