Η φάρσα «Έξυπνο πουλί» του Ζωρζ Φεντώ με άλλη ματιά…

image

 

Με δεδομένο ότι οι φάρσες έχουν χάσει έδαφος τα τελευταία χρόνια στα θεατρικά πράγματα, αφού αποτελούν ένα κατά πολλούς «ξεπερασμένο» είδος, δεν περιμέναμε κάτι ιδιαίτερο από ένα ακόμη «ανέβασμα» του «Έξυπνου Πουλιού» του Ζωρζ Φεντώ.

Κι όμως, όταν μια «παλιάς κοπής» φάρσα ψηλαφίζεται από νέους καλλιτέχνες, φρεσκάρεται, έρχεται στο σήμερα και μπορεί να «μιλήσει» στον θεατή της Αθήνας του 2017.

Η δυναμική ενός γάμου, η δυνατότητα της αληθινής αγάπης να επιβιώσει, αλλά και η ανθεκτικότητα των σχέσεων στην κυνική καθημερινότητα αποδίδονται διαφορετικά στην εναλλακτική αυτή διασκευή του Μάνου Βαβαδάκη και του Γιώργου Κατσή.

Στην παράσταση, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο TEMPUS VERUM – Εν Αθήναις στο Γκάζι, οι έξι χαρακτήρες του έργου προσπαθούν συνεχώς να επιβεβαιωθούν, τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς. Μέσα από τη σύγχρονη αυτή διασκευή, η επιτυχία της παράστασης οφείλεται κατά βάση στις πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

Κι αν υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές οι ύβρεις και το ακραίο χιούμορ θα αναστάτωναν, ενδεχομένως, τον θεατή, στη συγκεκριμένη παράσταση καταφέρνουν να τον διασκεδάσουν χωρίς να τον προσβάλλουν.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Νικηφόρος ΠαπανδρέουΔιασκευή-Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης, Γιώργος ΚατσήςΣκηνικά-Κοστούμια: Γιωργίνα ΓερμανούΦωτισμοί: Στέλλα ΚάλτσουΒοηθός Σκηνογράφου: Μαριέττα Παυλάκη

Με τους: Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Μάνο Βαβαδάκη, Γιώργο Κατσή, Πάνο Παπαδόπουλο

Trailer

Μέρες και ώρες παραστάσεων: 6-29 ΟκτωβρίουΑπό Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίωνΓενική είσοδος: 12 ευρώ, Μειωμένο – Φοιτητικό 8 ευρώ,Τετάρτη: Γενική είσοδος 10€Ατέλειες: 5 ευρώ

Διάρκεια: 80 λεπτά

Tempus Verum – Εν ΑθήναιςΙάκχου 19, Γκάζι | Τηλ.: 210 3425170

back to top

MORE TO READ